SİNEMADA GERÇEK ZAMANLI GÖRSEL ETKİLER:UNITY OYUN MOTORU İLE GÖRSEL ETKİ ÜRETİMİ - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bilgisayar işlemcilerinin gelişmesi ile dijital oyun motorlarının kapasitesi artmış ve pek çok oyun motoru, geliştiricileri tarafından yeni medya tasarımcılarına bedava veya belirli bir komisyon karşılığı bir üretim aracı olarak sunulmuştur. Bu durum oyun motorlarının kullanım alanlarını genişletmiş ve büyük bir tasarımcı topluluğu oluşturmuştur. Bu çalışmada, film üretim sürecinde, yenil nesil oyun motorlarından Unity'nin görsel etki oluşturma amacıyla nasıl kullanılabileceği sorusuna, tasarım merkezli bir yaklaşımla, yanıt aranmıştır. Bu amaçla kamerayla görüntülenen objelerin, renk silme yöntemiyle gerçek zamanlı olarak çizilen sanal uzayın içine yerleştirilmesi örneği üzerinden gidilmiştir.

Capacity of digital game engines increased with evolution of microprocessors and many game engines became available by their own developers as a production tool presented for a particular commision or free. In this circumstance, using fields of game engines is expanded and a big developers community has been occured. In this research, I tried to answer the question how we use Unity as one of the next generation game engines for creating visual effects in film development process from a design centric approach. For that purpose, camera shots and real time rendered images composed with chroma key technique.
REAL TIME RENDERING VISUAL EFFECTS IN FILM:VISUAL EFFECTS PRODUCTION WITH UNITY GAME ENGINE
Keywords: Sanat