Alacağı devredenin garanti sorumluluğu ve 6098 sayılı borçlar kanunu ile yapılan değisiklikler - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Alacağın devri, borç ilişkisinden doğan belli bir talep hakkının devrine yönelik olarak, alacaklı ile onu devralan üçüncü kişi arasında yapılan bir sözleşmedir. Alacağın devri sözleşmesi alacaklı ile alacağı devralan arasında borçlunun rızası olmaksızın yapılır. Alacağın temlikinin tamamlanması ile alacağı devralan üçüncü şahıs alacak hakkının sahibi olur. Bu andan itibaren, borcun ödenmesini istemek hakkı da yeni alacaklıya ait olacaktır. Alacağı devreden, bir edim karşılığı yapılan devirlerde alacağın varlığını garanti etmiş sayılmaktadır. Karşılıksız devirlerde ise alacağı devreden, kural olarak alacağın varlığından dahi sorumlu değildir. Devredenin garanti sorumluluğu, devir karşılığı elde edilen edim ve faizi, devir için yapılan masraflar ve alacağı elde etmek için yapılan takip giderlerini kapsar.

The Assignation of a claim is a contract between the creditor and the third party in order to transfer the right to demand arising from a particular relationship of debts. The Assignment of claim agreement is made between creditor and the third party without the consent of the borrower. With the completion of the assignment of claim, third person becomes the owner of the right. From this moment, the right to request payment of the debt would belong to the new creditor. Transferor is considered to guarantee the existence of a claim in the assignments exercised in return for consideration. Transferor is not even responsible for the existence of a claim in the assignments without consideration. Warranty responsibility of transferor covers prepayments and considerations obtained from assignation and its interest, disbursements of assignment of claim and legal proceedings exercised to get access to the claim.
Warranty responsibility of the transferor of a claim and amendments to obligation code number 6098
Keywords: İktisat; İşletme