Milletlerarası evlat edinmeye uygulanacak hukuk - PÜRSELİM ARNİNG, HATİCE SELİN (My University, 2019)
Her çocuğun sağlıklı, mutlu ve güvenli bir aile ortamında yetişmesi esastır. Ancak bu şartların sağlanması her zaman mümkün olmayabilir. Tarihçesi çok eskiye dayanan evlat edinme kurumunun özü, çocuğun sahipsiz kalmaması, kendisine huzurlu bir aile ortamında yaşama imkanı sunulmasıdır. İncelememizde milletlerarası evlat edinmeye uygulanacak hukuk tespit edilerek, bu alanda ortaya çıkan ihtilaflara çözüm bulmaya gayret edilecektir. Zira her ülkenin hukuku aynı olmadığı gibi, bir ülkede yer verilen kuruma diğer ülkenin yasalarında verilmediği de görülmektedir.

It is essential for each child to raise in a healthy, happy and secure family environment. However, it may not always be possible to satisfy these conditions. The essence of adoption, as a concept with a long history, is to prevent a child from staying unprotected and to offer him the opportunity to live in a family environment. In our study, we will be aiming to determine the law applicable to international adoption and to find solutions to disputes arising in this field. Because not every country has the same law and a concept available in a national law may be inexistent in another country
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Hukuk; Devletler Özel Hukuku; Social Sciences and Humanities; Law; International Private Law; Sosyal Bilimler (SOC); Sosyal Bilimler Genel; HUKUK; Social Sciences (SOC); SOCIAL SCIENCES, GENERAL; LAW; Hukuk; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Social Sciences & Humanities; MÖHUK md. 18; evlat edinme; kamu düzeni; Article 18 of MÖHUK; adoption; public order