İnsan Hakları Açısından Devlet Tarafından İşlenen Kişisel Verilerin Açıklanması - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Kişisel verilerin korunması hakkı, bireyin kişisel verileri üzerinde karar verme özgürlüğünü korumaktadır. Bu koruma, işleme kapsamına giren verinin kaydedilmesi ile silinmesi arasında geçen birçok faaliyeti kapsamaktadır.Bunlardan biri de, kişisel verilerin üçüncü kişilere aktarılmasıdır. Kişisel verilerin korunması hakkı, bu verilerin ilgisiz üçüncü kişiler tarafından öğrenilmesine ve kullanılmasına karşı bir güvence teşkil etmektedir. Bu kapsamda devlet tarafından işlenen kişisel verilerin de bu güvenceleri taşıması gerekmekte, kamu yararı gereği işlenen çok sayıda verinin üçüncü kişiler tarafından öğrenilip kullanılmasına karşı yeterli güvencelerin sağlanması gerekmektedir. Dolayısıyla devlet kayıt altında tutulan kişisel verileri yetkisiz üçüncü kişilerle paylaşmama şeklinde negatif ve veri güvenliğinin sağlanması konusunda yeterli yasal çerçevenin oluşturulması ile idari ve adli makamların bu çerçeveye uygun davranmasını sağlamak şeklinde pozitif yükümlülük altındadır.

The right to protection of personal data protects the individual’s freedom _x000D_ to decide on his or her personal data. This protection covers many activi?ties between collecting and erasure the data within the scope of processing._x000D_ One of them is the transfer of personal data to third parties. The right to _x000D_ the protection of personal data constitutes a guarantee against the learning _x000D_ and use of such data by unrelated third parties. In this context, the personal _x000D_ data processed by the state should bear these assurances and it should be _x000D_ ensured that data are protected against unlawful access and use of the data _x000D_ by third parties. Therefore, the state has a negative obligation not to share _x000D_ the recorded personal data with unauthorized third parties, and has a posi?tive obligation to ensure adequate legal framework for data security and _x000D_ to ensure that the administrative and judicial authorities comply with this _x000D_ framework.
DISCLOSURE OF PERSONAL DATA PROCESSED BY THE STATE IN RESPECT OF HUMAN RIGHTS