Temel sanat eğitimi programında kâğıt kökenli uygulamalar ve kâğıt oyma ile oluşan öneriler - Bahtiyar, Ünsal (My University, 2010)
Bu tez çalışması, evrensel bir malzeme olan kâğıdın kültürler içerisinde bazı nesnel şekillenişleri, tarihsel serüveni ve bu serüven içinde insani yetenekler ve ihtiyaçlarla şekillenmesi hakkındadır. Bu tez çalışmasında 3 ana eksen göze çarpacaktır. Bunlardan birinci, kâğıdın tarihi ve elde ediliş yöntemleri, kâğıt kökenli estetik üretim alanları olan Origami-Krigami-Kaat-ı(Kâğıt oymacılığı) sanatlarıdır. İkinci eksen Güzel sanatlar eğitimi derslerinden birisi olan Temel Sanat Eğitimi dersi kapsamında oluşturduğum kâğıtla uygulama önerileridir. Üçüncü eksen, ilk iki eksenle ilişkili olarak kişisel tasarım ve eser üretimlerimdir.

This thesis attempts to analyze the functional and esthetic use of paper as a universal material throughout history, and the forms paper has adopted with the influence of human needs and talent.The thesis is constructed along three axess:The first one is the history of paper and its production, and paper-based esthetic arts(Origami, Krigami and Kaat-ı as paper folding and carving arts).The second axis is the application of paper as a material in the Basic Art Design coursegiven as part of fine arts education.The third axis is the creation of individual designs and Works of art in connection with the first two axes.
Keywords: Kağıt; Resim