Ectopic ureter draining a poorly functioning renal moıety can be missed by IVP but not by MRU - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Kötü fonksiyonlu ve ektopik üretere drene olan böbrek üst polü bazen klasik radyolojik yöntemler olan intravenöz pyelogram, ultrasonografi ve işeme sistoüretrogramı gibi tetkiklerle görüntülenemeyebilir. Bu durumlarda bilgisayarlı tomografi ve magnetik rezonans görüntüleme yöntemleri kötü fonksiyonlu, anormal çift toplayıcı sistemleri ve ektopik üreterleri saptamada kullanılabilir. Bu olguda, devamlı, damlama tarzında inkontinans şikayetiyle başvuran, intravenöz pyelogramı ve sistoskopi bulguları normal olan ancak magnetic rezonans ürografi ile ektopik üreteri ve çift toplayıcı sistemi saptanabilen 16 yaşında kız çocuğunun tanısı ve tedavisi sunuldu.

Ectopic ureter draining a poorly functioning renal moiety can be missed by classical radiological methods such as ultrasonography, voiding cystourethrogram and intravenous pyelogram. In such conditions, use of computerize tomography and magnetic resonance imaging have been advocated to diagnose poorly functioning, abnormal duplex collecting system and ectopic ureter. A case of a 16-year old girl with continuous dribbling incontinence and normal IVP and cystoscopy findings whose ectopic ureter and duplicated system could only be diagnosed by MRU is presented in this case report.
IVP ile saptanamayan az fonksiyonlu ve ektopik üretere drene olan üst pol böbreğin MRU ile saptanması
Keywords: Genel ve Dahili Tıp