Cinuçen Tanrıkorur ud metodu perspektifinden; yayımlanmış ud metotlarının analizi ile tanrıkorur ud metodu’nun yenilikçi yaklaşımları ve öncülük misyonu - İLHAN HARMANCI, AYŞE BAŞAK (Trakya Üniversitesi Yayınları, 2022)
Bu çalışmada ud metodu olarak kaleme alınmış eserler irdelenerek ud metotlarının mevcut durumu, değişimi ve gelişimi incelenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla ilk önce ud metotları tespit edilmiş ve tespit edilen bu metotlar içerikleri bakımından farklı başlıklarda incelenmiştir. İncelemeler, Cinuçen Tanrıkorur Ud Metodu’nda yer aldığı tespit edilen başlıklar üzerinden tüm metotlar dahil edilerek yapılmıştır. Böylelikle Tanrıkorur Ud Metodu’nda yer alan konulara diğer müelliflerin yaklaşımları, metotlarda yer alan konu başlıkları ve içeriklerinin farklı/ benzer yönleri ve dolayısı ile metotların planları incelenmiş, bu sayede Tanrıkorur Ud Metodu’nun hem kendinden önce yayımlanmış metotlar nezdindeki yenilikçi yaklaşımları hem de kendinden sonra yayımlanmış metotlar nezdindeki öncü rolü tespit edilmeye çalışılmıştır. Ayrıca değerlendirmeler belirlenen alt problem soruları çerçevesinde yapılmıştır.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Sanat; Müzik; Türk Musıkisi; Social Sciences and Humanities; Art; Music; Classial Turkish Music; Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI); Sosyal Bilimler (SOC); Sanat ve Beşeri Bilimler; MÜZİK; SANAT; Arts & Humanities (AHCI); Social Sciences (SOC); ARTS & HUMANITIES; MUSIC; ART; Görsel Sanatlar ve Gösteri Sanatları; Müzecilik; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Visual Arts and Performing Arts; Museology; Social Sciences & Humanities