Kadına yönelik şiddet: Çalışma şeması - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Günümüzde kadına yönelik şiddet tüm dünyada insan hakları ihlali ve halk sağlığı sorunu olarak ele alınmaktadır. Her üç kadından biri şiddete maruz kalmakta, ruh sağlığı olumsuz etkilenmektedir. Araştırmalar şiddet gören kadınların çok azının psikiyatristlere şiddeti bildirdiğini ve az sayıda psikiyatristin şiddetle ilgili soru sorduğunu göstermektedir. Psikiyatristler; kadına yönelik şiddetle ilgili nasıl soru soracakları ve yanıt verecekleri konusunda eğitimlerinin yetersiz olduğunu dile getirmektedir. Bu konuyu rahat ele alamadıklarını, zaman kısıtlılığını, bu konudaki soruların yanlış anlaşılacağı korkusunu, kadının ya da kendisinin güvenliğinden endişe duyulmasını şiddet yaşantısının konuşulmasında engeller olarak bildirmekteler. Kadına yönelik şiddet: Çalışma şeması kursunda kadına yönelik şiddeti DSÖ ve WPA’nın kılavuzlarına göre dört başlıkta ele alacağız. İlk başlıkta kadına yönelik şiddetin önemi, şiddet şekilleri ve tanımları, risk faktörleri ve sonuçları, tartışılacaktır. İkinci başlıkta psikiyatrik görüşme sırasında nasıl tanınacağı, nasıl sorulacağı ve ele alınacağı şiddete uğrayan kadınları dinleme, olumsuz duyguları işleme, kadının ihtiyaçlarını değerlendirme ve şiddet durumunda ilk yapılacaklar ele alınacaktır. Üçüncü başlıkta, şiddet durumunda acil olarak yapılması gerekenler, acil eylem planı oluşturma, güvenliği sağlama, raporlama ve hukuki boyut konuşulacaktır. Dördüncü başlıkta ise psikoeğitim, terapistin/psikiyatristin zorlukları ve destek ihtiyacı tartışılacaktır. Tüm başlıklar bir olgu eşliğinde ele alınacaktır.