Sosyal ağlarda kurulan enformel iletişimin çalışma hayatına etkisi - Lıla, Pranvera (My University, 2017)
Yeni iletişim teknolojilerin ortaya çıkmasıyla beraber sosyal paylaşım ağlar gündelik hayatımızın vazgeçilmez araçlar haline gelmektedir. Dolayısıyla kişiler arası iletişim yüz yüze olmaktan çıkarak sosyal paylaşım ağlar aracılığıyla gerçekleşmektedir. Bu durum kurumlarda da geçerlidir. Günümüzde bir çok kurum örgütsel iletişim için sosyal paylaşım ağları kullanmaktadır. Özellikle online mesajlaşma uygulamaları çok fazla tercih edilmektedir. Bu araçların kullanılması sadece iletişim tarzı değil aynı zamanda sosyalleşme ve sosyal olma biçimi de değiştirmektedir. Bu çalışmanın amacı sosyal paylaşım ağlarında kurulan enformel iletişimin çalışma hayatına etkilerini incelemektir. Çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Araştırma ise İstanbul’da bulunan özel bir hastanenin yönetim departmanın da çalışan kişiler ile anket yapılmıştır. Ankette örgütsel iletişime, hiyerarşık yapılarına ve iş koordinasyonuna yönelik sorular yer almaktadır. Aynı zamanda çalışanlara, çalışma saatlerinde ne kadar süre sosyal paylaşım ağlarda vakit geçirmektedirler ve hangi amaç için kullandıkları sorulmuştur. Araştırmanın sonucunda en çok kullanılan sosyal paylaşım ağlar Whats App ve Instagram olduğunu görülmektedir. lerarası İletişim, Örgütsel İletişim, Sosyal Paylaşım Ağlar.

Along with the emergence of new communication technologies, social networks are becoming indispensable tools for everyday life. Therefore, the communication between people instead of face to face it happens through these social networks. This is also the same for various organizations. Nowadays many companies use social networks for organizational communication. Especially online messaging applications are mostly preferred. The use of these tools is not only changing the mode of communication, but also the mode of socialization and the way of being social. The aim of this study is to examine the effects of informal communication established in social networking on working life. This study consists four parts. For this research is designed a survey. The survey is applied to the personnel of the management department of a private hospital in Istanbul. The questionnaire contains questions about organizational communication, hierarchical structures and business coordination. At the same time, it is asked about how long are employees spending time on social networks during their working hours and for what purpose they use them. As a result of the research, it is seen that Whats App and Instagram are the most used social networking networks. Key Words : İnterpersonal communication, organizational communication, social networkings.
Keywords: ? ?; İletişim; Kişilerarası ilişkiler; Sosyal ağlar; Toplumsal etkileşim