Ortaokul öğrencilerinde kompleks kavramları öğretimi sırasında sistemik düşünme becerilerinin geliştirilmesi - Soytürk, Büşra Başak Özyurt (My University, 2018)
Bu araştırmada, kompleks kavramların öğretimi sırasında kullanılan sistemik düşünme etkinliklerinin ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin sistemik düşünme becerilerine ve akademik başarılarına etkisini belirlemek amaçlanmıştır.

In this study, it was aimed to determine the effects of systemic thinking activities used in the teaching of complex concepts on systemic thinking skills and academic achievements of 8th grade students of secondary school.
Keywords: Bütünsel Düşünme; Complex System; Disiplinlerarası Düşünme; Eğitim ve öğretim (Orta); Fen bilgisi; Fen Eğitimi; Holistic Thinking; Interdisciplinary Thinking; Kompleks Sistemler; Öğretmenler; Science Education; Sistemik Düşünme; Sistemik Düşünme Hiyerarşisi System Thinking; System Thinking Hierarchy; Türkiye; Yetiştirilmesi