Bankacılık sektöründe müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) açısından veri madenciliği (Data Mining) yönetimi: özel bir bankada gerçekleştirilen uygulama - Parman, Doruk (My University, 2003)
Bu çalışmada Müşteri İlişkileri Yönetimi açısından veri madenciliği yöntemi incelenmeye çalışılmıştır. Bu doğrultuda özel bir bankanın bir şubesine ait kredi kartı verileri, veri madenciliğinin bankacılıkta yaygın olarak kullanıldığı müşteri segmentasyonu ve risk değerleme uygulamalarına yönelik olarak analiz edilmiştir. Analizlerde veri madenciliği yöntemlerinden ayırma analizi kullanılmıştır. Sonuç olarak veri madenciliği yöntemi ile müşteri segmentasyonu ve risk değerleme uygulamalarının başarı ile gerçekleştirilebildiği görülmüştür.

In this thesis data mining concept has been examined from the customer relationship management (CRM) point of view. For this purpose data of credit card owners of a branch of a private bank has been analyzed for customer segmentation and risk evaluation by discriminant analysis, a statistical method commonly used in data mining. As a result it’s seen that data mining can be an effective and successful tool for customer segmentation and risk evaluation.
Keywords: Banka ve bankacılık; Ekonomi; Finansman ekonomisi; Veri İşlem_Bankalar ve Bankacılık