Avrupa Ülkelerinin intihar oranlarına göre sınıflandırılması - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bu çalışmada intihar oranı ve intihar oranını etkileyen faktörlere açısından 27 Avrupa ülkesinin sınıflandırılması ve benzer yapıda olanlarının saptanması amaçlanmıştır. Analize dahil edilecek değişkenler konu hakkında yapılmış temel eserler esas alınarak belirlenmiştir. Çalışmanın uygulama kısmında söz konusu değişkenlerin en son küresel krizin görüldüğü 2008 yılı verileri kullanılmıştır. Çalışmada yöntem olarak alternatif çok değişkenli analiz tekniklerinden Bulanık Kümeleme Analizi uygun görülmüştür. Metodoloji bölümünde Bulanık Kümeleme Analizinin teorisi kısaca açıklandıktan sonra NCSS 2007 paket programı kullanılarak analiz yapılmıştır. Analiz sonucunda ülkeler 2 sınıfa ayrılmıştır. Bulgular bu sınıflamada Türkiye’nin yeri irdelenerek yorumlanmıştır.

The aim of this study is to classify 27 European countries according to their suicide rates and examine the factors which affect these rates and similarities among countries. The variables used in the application are based on basic studies about this theme. In the application, the data from the last global crisis is used. Fuzzy Cluster Analysis is chosen from among the other alternative multivariate analysis techniques. NCSS 2007 commercial program is used to analyse the data. According to the findings. the countries are classified into 2 clusters. This study briefly interprets findings and takes a closer look at the location of Turkey.
The classification of European countries according to their suicide rates