Farklı yaş gruplarındaki Anadolu mandalarında bazı serum biyokimyasal parametrelerdeki değişimler - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Çalışmada farklı yaş gruplarındaki Anadolu mandalarının serumlarında bazı biyokimyasal parametrelerdeki değişimler araştırılmıştır. Klinik olarak sağlıklı, heriki cinsiyetten toplam 93 Anadolu mandası üzerinde yürütülen çalışma sonuçları; BUN, TG, VLDL ve GLU konsantrasyonlarının yenidoğanlarda ve 6-24 ay yaş grubunda; CHOL, HDL ve CREA serum konsantrasyonlarının ise 6-24 ay ve $geq$ 36 ay yaş gruplarında benzer seviyelerde olduğunu ortaya koymuştur. LDH ve TP serum konsantrasyonlarının ise her üç grup için farklılık arz ettiği belirlenmiştir.

The purpose of this study was to examine the changes of some serum biochemical parameters in different age groups a total of 93 clinically healthy Anatolian Buffalos in either sex. Serum concentrations of BUN, TG, VLDL and GLU in newborns and 6 between 24 months age group; serum concentrations of CHOL, HDL and CREA in 6 between 24 months age group and $geq$ 36 age group were similiar. On the other hand the serum concentrations of LDH and TP were different for all groups.
The changes of some serum biochemical parameters in different age groups of Anatolian buffalos
Keywords: Veterinerlik