Tekni̇k anali̇zi̇n yatırımcı açısından etki̇nli̇ği̇ ve performansı : Borsa İstanbul üzeri̇ne uygulama - Taşdemir, Yaren (My University, 2023)
Tasarruf sahipleri adına sermaye piyasaları geniş bir yelpazeye sahip olup yatırımcılara tasarruflarını değerlendirip kar elde etme imkânı sunmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ve sosyal medya kullanımının artması ile finansal enstrümanlara olan ilgi artmıştır. Yatırım değerleme yöntemleri olan temel analiz hisse senedinin değerinin belirlenmesi için kullanılırken, teknik analiz geçmişteki fiyat hareketlerinden yararlanarak gelecekteki fiyatı hakkında tahmin yürütmek için kullanılmaktadır. Bu tez kapsamında havayolu sektörüne ait THYAO ve PGSUS hisse senetleri https://tr.tradingview.com/ internet sitesi aracılığıyla indikatör kullanımı ile test edilip satın al ve tut stratejisi ile kıyaslanmıştır.

On behalf of savers, capital markets have a wide range and offer investors the opportunity to evaluate their savings and make a profit. With the advancement of technology and the increase in the use of social media, the interest in financial instruments has increased. While fundamental analysis, which is an investment valuation method, is used to determine the value of a stock, technical analysis is used to make predictions about its future price by using past price movements. A comparison was made with the use of indicators and test buy and hold strategies through the website https://tr.tradingview.com/ , where the THYAO and PGSUS feeling of the product range within the scope of this thesis was expanded.
Evaluati̇on and performance of techni̇cal analysi̇s from the perspecti̇ve of the investor : Apply on Stock Market İstanbul
Keywords: Borsa Istanbul; Borsa İstanbul; Capital market; Formasyonlar; Formations; İstanbul Menkul Kıymetler Borsası; Menkul değerler borsası; Sermaye piyasası; Stock exchanges; Technical Indicators; Teknik Analiz; Teknik Göstergeler Technical Analysis; Türkiye