Türk Ceza Hukukunda Suçların İçtimaı Açısından Fiilin Tekliği Kavramı - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Ceza hukukunun temelini “fiil” teşkil etmektedir. Gerçekten iradi bir fiilin varlığı olmaksızın kişinin ceza hukuku açısından sorumluluğu söz konusu değildir. Bu açıdan fiile verilen anlam, ceza hukukunun her bir kısmı açısından önem taşımaktadır. Çalışmamızın özünü teşkil eden konu ise suçların içtimaı yönünden fiilin tekliğinden ne anlaşılması gerektiğidir. Fiilin tekliği konusunda öğretide netice sayısına önem veren görüş ile hareketin sayısına önem veren görüş şeklinde başlıca iki görüş mevcuttur. Bu görüşlerin yanında failin kastına önem veren görüşten de bahsedilebilir. Uygulanması tercih edilecek olan görüşe bağlı olarak, ceza hukuku bakımından farklı sonuçlar doğacaktır. Bu tercih, suçların içtimaı kurumunun uygulama alanının tespiti anlamında da belirleyicidir. Bu çalışmanın amacı, fiilin tekliğinden ne anlaşılması gerektiğini, öğreti ve uygulamadaki görüşler ışığında ele almak ve konuyu farklı açılardan değerlendirmektir.

“Act” constitutes the basis of criminal law. Without the existence of a truly voluntary act, there is no liability of a person in terms of criminal law. In this respect, the meaning given to the “Act” is important for each part of the criminal law. The subject that constitutes the essence of this study is what should be understood from the concept of “Single act” in terms of aggregation of offences. There are two main opinions on deciding whether an act is a “Single act” or not. While the first one attaches importance to the number of results, the second one put emphasis on the number of acts. In addition to these views, there is also a third opinion that gives weight to intent. It is obvious that depending on which of these views are applied, consequences in terms of criminal law will defer. This choice also determines the field of application of the aggregation of offences. The purpose of this study is to discuss what should be understood from the concept “Single act” in the light of different opinions in doctrine and practice and assess the subject from different perspectives.
The Concept of “Single Act” in Terms of the Aggregation of Offences in the Turkish Criminal Law