REVİZE FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN KAVRAMSALÇERÇEVENİN GÜNÜMÜZ RAPORLAMA DÜŞÜNCESİKAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2019)
IASB tarafından ilk olarak 1989 yılında yayınlanan Kavramsal Çerçeveninrevizyonuna ilişkin FASB ile ortak yürütülen proje 2010 yılında sona ermiş,ancak revizyon yalnızca genel amaçlı finansal raporlamanın amacının ve faydalıfinansal bilginin niteliksel özelliklerinin belirlenmesi ile sınırlı kalmıştır. Bunedenle 2012 yılında IASB tarafından “Revize Finansal Raporlamaya İlişkinKavramsal Çerçeve” projesi yeniden başlatılmış ve 28 Mayıs 2015 tarihindemüzakere metni yayınlanarak görüşe açılmıştır. 29 Mart 2018 tarihindenihai metin IASB tarafından geri dönüşler de gözetilerek yayınlanmıştır.Fakat yayınlanan nihai metnin düzenlenmesinde bazı paydaşların önemlisayılabilecek görüşlerinin dikkate alınmadığı görülmektedir. Bu gerekçeyle;bu çalışmada, revize finansal raporlamaya ilişkin kavramsal çerçevenin nelergetirdiği ve halen ne gibi eksikliklerinin olduğunun belirlenmesi amaçlanmıştır.Çalışmada, yakın gelecekte daha geniş bir paydaş kitlesini kapsayacak yenibir kavramsal çerçeve projesine hayata geçirilmesinin gerekli ve muhtemelolduğu değerlendirilmiştir.

The joint project with the IASB and the FASB on the revision of the Conceptual Framework that was first published by the IASB in 1989 has ended in 2010; however, the revision was limited only to the objective of financial reporting and qualitative characteristics of useful financial information. For this reason, the Conceptual Framework project was restarted by the IASB in 2012 and the Exposure Drafts was published for collecting the recommendations on May 28, 2015. The final version of the revised conceptual framework was issued by the IASB by considering the recommendations on March 29, 2018. But, it is seen that the important recommendations of some stakeholders are not taken into consideration in the final text. For this reason; in this study, it is aimed to determine what the revised conceptual framework for financial reporting brings and what the deficiencies are. According the study, implementation of a new conceptual framework project which considers a broader range of stakeholders looks necessary.
EVALUATION OF THE REVISED CONCEPTUAL FRAMEWORK FOR FINANCIAL REPOTING WITHIN TODAY’S REPORTING THOUGHT