Performans değerlendirme sistemi ile örgütsel bağlılık ilişkisi ve bir araştırma - Öz, Özge (My University, 2009)
Performans Değerlendirme, Örgütsel Bağlılık ÖZET PERFORMANS DEĞERLENDİRME İLE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK İLİŞKİSİ VE BİR ARAŞTIRMA “Performans Değerlendirme Sistemi ile Örgütsel Bağlılık İlişkisi ve Bir Araştırma” adını taşıyan bu çalışmada hedef ve yetkinlik bazlı performans değerlendirme sistemi uygulanan ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin çalışanlarının performans değerlendirme sistemine yönelik tutumları araştırılmıştır. Bununla birlikte çalışanların örgüte bağlılık düzeyleri ortaya konmuştur. Elde edilen veriler yardımıyla performans değerlendirme sistemine yönelik çalışan tutumlarının örgüte bağlılıkları üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığı incelenmiş, sonuçlar tartışılmış ve önerilere yer verilmiştir. Çalışmada aynı zamanda örgütsel bağlılık üzerinde etkili olan faktörlerden yola çıkılarak bazı demografik özelliklerin örgütsel bağlılık üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Araştırmada regresyon analizi, t-testi ve varyans analizi yöntemlerinden yararlanılmıştır. Performance Evaluation, Organizational Commitment

THE RELATIONSHIP OF PERFORMANCE EVALUATION SYSTEMS AND ORGANISATIONAL COMMITMENT AND A RESEARCH In this study, The relationship of Performance Evaluation Systems and Organisational Commitment, and a Research, employee attitudes of a service-sector company that applies a goal and competency based performance evaluation system towards evaluation system are examined. Also level of employee loyalty to the organisation is revealed. The initial results of the study is used to investigate a possible influence of employee attitudes towards evaluation system on employee loyalty; outputs of the investigation is discussed and suggestions are presented. In the study, the effects of some demographical attributions to organisational loyalty are inquired, as well. The study utilized the methods such as, regression analysis, t-testing and variance analysis.
Keywords: Örgütsel Bağlılık; Örgütsel Davranış; Performans Değerlendirme; Performans Yönetimi