Türk erkeklerin portresi : Türkiye’de çağdaş sanat alanında erkekliğin temsili - Ahmadnia, Gelareh (My University, 2019)
Bu tez, Türkiye'deki sanatçıların toplumsal cinsiyet disiplini alanında erkeklik konusunda ürettikleri sanat eserlerinin, erkeklere psikoloji, akıl sağlığı ve toplumsal sorunlar bağlamında destek olabilme konusunda eksiklik oldukları veya içerik bakımından zayıf kaldıklarını gösterme çabasıdır. Tez, erkeklerin sanat sahnesinde geçmişe kıyasla daha görünmez olduklarını ve feminist çalışmalar yapan Türk akademisyenlerin ve sanatçıların, girişimleriyle sadece trend olmanın - özellikle de bienallerde sanat satabilmenin – peşinde koşmakla kalmayıp, ayrıca erkeklik alanında yapılan çalışmaları (baskılamasalar bile) hoş karşılamadıkları ve takdir etmediklerini iddia etmektedir. Türkiye'de erkeklik üzerine yapılan çok sayıda çalışma cinsellik kavramlarına ve son on yıldaki LGBT hareketine yöneliktir. Erkeklikle ilgili diğer birkaç eser ise erkekliğin hegemonik biçimine odaklanmakta ve kadın hakları adına mücadele etmektedir.

This thesis is an attempt to show the lack of artworks or being weak in content, by artists in Turkey with the subject of masculinity in the field of gender discipline with supporting male psychology, mental health and social problems. It argues that men are more than before invisible in the art scene and attempts of Turkish scholars and artists who do feminist works, not only became a trend – especially for selling art in biennials - but also if not say suppressing, does not welcome or appreciate the works on masculinity. The large number of works on masculinity in Turkey are towards sexuality concepts and in the last decade LGBT movement. The other few works on masculinity focus on hegemonic form of it and are based on fighting for women rights.
Keywords: Contemporary Art; Çağdaş Sanat; Erkeklik; Fine arts education; Fotoğrafçılık; Güzel sanatlar eğitimi; Masculinity; Photography; Turkey; Türkiye