Hükmün açıklanmasının geri bırakılması - Palut, Adem (My University, 2013)
HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI Tezimizin konusunu, hukukumuza 2005 yılında Çocuk Koruma Kanunu ile giren ve daha sonra 2006 yılında Ceza Muhakemesi Kanunu’nda yerini alan hükmün açıklanmasının geri bırakılması oluşturmaktadır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kurumu 19. yy’dan beri var olan bir kurum olmaklar birlikte hukukumuz açısından başlangıcı çok eskiye dayanmamaktadır. Kurumun ülkemiz mevzuatı bakımından uygulanmaya başlaması üzerinden yaklaşık 8 yıl geçmiş bulunmaktadır. Ancak buna rağmen kurumun uygulanmasında hala tereddüt yaşanan bir çok nokta vardır. Çalışmamızda özellikle bu tereddütlü noktalar üzerinde durarak tezimizi oluşturmaya çalıştık. Dört bölümden oluşan bu çalışmamızın ilk bölümünde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kavramı, hukuki niteliği, amacı ve diğer kurumlardan farkını ele aldık. İkinci bölümde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesi için gerekli olan şartları, üçüncü bölümde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının sonuçlarını ve son bölümümüzde ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına karşı gidilebilecek denetim yollarını ele aldık. ıklanmasının Geri Bırakılması, Ceza Muhakemesi, Erteleme, Denetim Süresi, İtiraz

NONDECLARATİON OF JUDGEMENT The topic of our thesis is the nondeclaration of the judgment, which entered into our legal system with The Law of Child Welfare in 2005 and then took its place in Law in Criminal Procedure. The nondeclaration of the judgment, being common since the 19th century, originated back in our history. It has been 8 years passed since its application started in our legislation system. However, there are controversial points taken into consideration whether it has been applied or not. We tried to put, especially, emphasis on these controversial topics. We covered the term of the nondeclaration of the judgment, its legal character, purpose and the difference between other constitutions in the first part of our research, consisted of 4 parts at all. In the second part, the conditions to be needed for the nondeclaration of the judgment; in the third part, its results; and then in last part, supervisional ways against the subject of delay of the provision was covered. Key words: Nondeclaration of the judgment, criminal procedure, deferring, duration of supervision, appeal
Keywords: Hukuk; Kamu Hukuku