Çok uluslu işletmelerin kurumsal sürdürülebilirlik uygulamalarının eşbenzeşmesi: gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde karşılaştırmalı bir analiz - Mumcu, Artür Yetvart (My University, 2017)
Son yıllarda Kurumsal sürdürülebilirlik (KS) kavramı ve uygulamalarının hembilimsel araştırmalarda hem de işletmeler ve hatta ülkeler bazında önemini arttırmaktaolduğu ve bu alanda çalışmaların sayısının arttığı gözlemlenmektedir. Araştırmamızdaotomotiv sektöründe bulunan çokuluslu işletmelerde uygulanan KS çalışmaları arasındabir eşbenzeşmenin bulunup bulunmadığı, faaliyet gösterdikleri ülkelerin gelişmişlikdüzeylerine göre bu uygulamaların farklılaşıp farklılaşmadığı belirlenmeye çalışılmıştır.

It has been observed in recent years that the concept and practice of CorporateSustainability (CS) is increasing in importance both in scientific researches and inbusinesses and even in countries, and the number of studies in this field is increasing. Inour research, it was tried to determine whether there is a co-simulation between the CSstudies applied in the multinational enterprises in the automotive sector and whether theseapplications differ according to the development levels of the countries in which theyoperate.
Keywords: Corporate Sustainability; Çok Uluslu İşletme; Çok uluslu şirketler; Eşbenzeşme; Isomorphism; Kurumsal sürdürebilirlik; Kurumsal Sürdürülebilirlik; Multinational Enterprises; New Institutional Theory; Sustainability; Sürdürebilirlik, Şirketlerde; Sürdürülebilirlik; Yeni Kurumsal Kuram; Yönetim