Sürekli bilgisayar formu üretimi ve uygulama sorunlarının incelenmesi - Özkan Kaya, Yelda (My University, 2001)
Sürekli form baskı, son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte ülkemizdede basım sektörü içinde önemli ölçülerde yer almaktadır. Bu sektörde yapılan yatırımlar son yıllarda oldukça artmıştır. Yapılan yatırımlar sürekli form baskı sektörünün genişlemesine ve üretim yapan şirket sayısının artmasına neden olmuştur. Rekabetin yoğun şekilde yaşanması kalite ve müşteri memnuniyetini beraberinde getirmiştir. Sürekli formun tanımlanması, kullanım alanları, ürünün elde edilebilmesi için gerekli makinalar, yardımcı malzemeler, hammadde ve temini, işgücünün oluşturulması konuları derinlemesine incelenmiştir. Sektör içinde yaşanmakta olan problemler tek tek ele alınmış ve sorunlara çözüm önerileri sunulmuştur. Sorunların daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla, üretici firmalarda departmanlar arası ilişkiler incelenmiş olup, üretim prosesi içinde yaşanmakta olan problemler bir bir ele alınmıştır. Sektör sorunlarını daha iyi kavramak amacıyla küçük, orta ve büyük ölçekli firmalarda ayrı ayrı çalışma yapılmıştır. Hızla gelişen ve gelişmesini devam ettiren sektörde yapılan bu çalışmanın sonucunda üretici firma sayısının hızla artmakta olduğu, rekabetin arttığı, pazar payının hızla küçüldüğü, yatırımların azaldığı ve kalitenin ve müşteri memnuniyetinin ön plana çıktığı tespit edilmiştir.

Penetration ot computer technology into our daily lives introduced us to a different form of printing business, the continious form printing with recent increase in investments into sector of printing industry, this sector become a prominent business area for printers. Ever increasing competition contributed to the improvement of production quality and customer satisfaction. First of all I defined the continious form and researched the using areas of the continious form, production machines, auxilary materials, raw materials and employment. Also I researched the problems inthe secter and try to find new solutions to solue these problems. In order to be able to better understand problems in production, quality and customer satisfaction, I studied companies in continious form printing business interm of their organisational structures, interdepartmental relations and production processes. The improve our perspective, I selected small, medium size and large companies as our study targets and to be able to identify particular problems that can be attributed to the size of company under inspection and relative advantages or disadvantages of each company size.
Keywords: Baskı Teknikleri; Matbaacılık