ANONİM ŞİRKETLERDE PAY SAHİBİNİN SÖZLEŞMESEL HAKKI GENEL KURUL KARARI İLE İHLAL EDİLEBİLİR Mİ? YARGITAY HUKUK GENEL KURULU KARAR İNCELEMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Çalışmamızda Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 02.4.2014 tarihinde vermiş olduğu 2013/11-1048 esas ve 2014/430 numaralı kararı inceleme konusu yapılmıştır. Uyuşmazlığa konu olan anonim şirket genel kurul kararının, iptal davasına mı yoksa diğer geçersizlik türlerinden birine mi konu olması gerektiği hususu ele alınmıştır. Ayrıca pay sahibinin ortaklar arasında yapılan sözleşmeye binaen kazanmış olduğu bir hakkın, anonim şirket genel kurulunda alınan bir karar ile ihlal edilip edilemeyeceği hususu değerlendirilmiştir.

In this paper, a decision of Supreme Court-Assembly of Civil Chambers was examined. If the decision of general assembly which is the subject of the case subject to annulability or nullity was considered. In addition, if the rights which the shareholders get with a shareholders contract could be infringed matter was assessed.
Can The Shareholder's Contractual Right Be Breached By a General Assembly Resolution In Joınt-Stock Companies? - Supreme Court's General Assembly's Decision Examination
Keywords: Hukuk