Hazır giyimde dijital pazarlama stratejileri triko ürünleri özelinde - Yazar, Mihriban (My University, 2025)
Hazır giyimde dijital pazarlama stratejileri triko ürünleri özelinde Bu çalışmada, hem konfor hem de estetik değer taşıyan triko ürünlerinin dijital dünyada nasıl konumlandığı ve pazarlama stratejilerinin bu sektörde nasıl bir dönüşüm geçirdiği ele alınmıştır. Triko, doğası gereği dokunularak hissedilen, sıcaklık ve aidiyet duygusu yaratan bir ürün grubudur. Dolayısıyla dijital ortamlarda tanıtımı, geleneksel giyim ürünlerinden farklı olarak daha özenli ve yaratıcı çözümler gerektirmektedir. Bu araştırmanın temel amacı, hazır giyim sektöründe triko ürünlerine yönelik dijital pazarlama stratejilerinin, markaların hedef kitleleriyle bağ kurma, marka sadakati oluşturma ve dijital ortamda sürdürülebilir görünürlük sağlama süreçlerindeki rolünü analiz etmektir. Bu kapsamda kapsamlı bir literatür taraması gerçekleştirilmiş, sektörel eğilimler ve tüketici davranışları değerlendirilerek triko ürünleri özelinde geliştirilen dijital pazarlama uygulamaları incelenmiştir. Elde edilen bulgular, görselliğin merkezde olduğu platformlarda içerik üretiminin yanı sıra, hikâye anlatımı, kullanıcı deneyimi ve etkileşimli kampanyaların tüketici kararları üzerinde etkili olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda, dijital kanalların sadece büyük ölçekli değil, butik üretim yapan triko markaları için de erişilebilir bir fırsat sunduğu belirlenmiştir.Sonuç olarak, dijital pazarlama, triko markaları için yalnızca satış artırıcı bir araç değil; markanın karakterini, değerlerini ve hikâyesini aktaran dinamik bir iletişim biçimi hâline gelmiştir. Bu nedenle, markaların dijitalde anlamlı bir varlık gösterebilmesi için yenilikçi, duygusal bağ kuran ve çok kanallı stratejilere yönelmesi gerekmektedir.

Digital marketing strategies in ready-to-wear fashion : a focus on knitwear products In this study, the positioning of knitwear products—which embody both comfort and aesthetic value, in the digital world and the transformation of marketing strategies within this sector are examined. Knitwear, by its very nature, is a tactile product that evokes feelings of warmth and belonging. Therefore, its promotion in digital environments requires more careful and creative approaches compared to traditional apparel products. The main purpose of this research is to analyze the role of digital marketing strategies for knitwear products within the ready-to-wear industry in building connections with target audiences, fostering brand loyalty, and ensuring sustainable visibility in digital platforms. In this context, an extensive literature review was conducted, evaluating sectoral trends and consumer behaviors, and examining digital marketing practices developed specifically for knitwear products. The findings indicate that, beyond visual content production, elements such as storytelling, user experience, and interactive campaigns have a significant influence on consumer decisions on visually oriented platforms. Moreover, it has been determined that digital channels offer accessible opportunities not only for large-scale brands but also for boutique knitwear producers. Consequently, digital marketing has evolved into a dynamic form of communication for knitwear brands—one that conveys the brand’s character, values, and narrative, rather than serving solely as a sales-oriented tool. Therefore, for brands to establish a meaningful digital presence, it is essential to adopt innovative, emotionally engaging, and multi-channel strategies.
Digital marketing strategies in ready-to-wear fashion : a focus on knitwear products
Keywords: Digital marketing; Dijital pazarlama; E-ticaret Digital Marketing; Knitwear; Social Media; Sosyal Medya; Sustainability; Sürdürülebilirlik; Tekstil sanatları; Tekstil tasarımı; Textile arts; Textile design; Triko