Sosyal medya pazarlamasında farklılaştırıcı bir unsur olarak içerik yönetimi konusuna iletişimsel bir yaklaşım - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Bu çalışmada; sosyal medya ortamlarının markalar açısından daha etkili kullanılabilmesi için farklı içerik yaratmanın önemli bir ayırt edici özellik olduğu düşüncesinden yola çıkılarak, sosyal medya pazarlamasında özellikle içerik yönetimi odaklı pazarlamanın yaratıcı bir strateji olduğu düşüncesine ilişkin değerlendirmeler, çalışmanın temel prensibini oluşturmaktadır. Bu çalışmada; sistematik derleme yöntem arayışı kullanılmıştır.

Social media has made it possible for one person to communicate with hundreds or even thousands of other people about products and the companies that provide them . Social media applications can directly engage consumers in the creative process by both producing and distributing information through collaborative writing, content sharing, social networking, social bookmarking, The purpose of this article is to emphasize the importance of content management in social media marketing.
A communicational approach to content management concepts as a differentiating factor in social media marketing