Yeni ekonomi’ de elektronik ticaret ve internet reklamları - Ulusu, Yeşim (My University, 2001)
Yeni Ekonomi'de Elektronik Ticaret ve İnternet Reklamları adlı çalışmada, günümüzde hızla gelişen bilişim ve haberleşme teknolojilerinin bir sonucu olan elektronik ticaret ve internet reklamlarının gelişmesine temel hazırlayan ekonomik, toplumsal, yasal, politik ve teknolojik faktörler açıklanarak, elektronik ortamda uygulanan ve henüz gelişme aşamasında olan elektronik ticaret faaliyetleri ve internet reklamlarının yapısı ortaya konmaya çalışılmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde, geçtiğimiz yüzyıllarda bu çağın alt yapısını oluşturacak başlıca ekonomik, toplumsal, yasal, politik ve teknolojik gelişmelerden söz edilmiştir. İkinci bölümde, gerekli koşullar oluştuktan sonra günümüzde hızla gelişen elektronik ticaretin alt yapısı, işletmeden işletmeye ve işletmeden tüketiciye yönelik uygulama alanları prtaya konmuştur. Üçüncü bölümde ise, işletmelerin pazarlama iletişimi sürecinde reklam aracı olarak kullanmaya başladıkları internetin getirdiği yenilikler ortaya konmaya çalışılmıştır.

The purpose of the study Electronic Commerce and Internet Advertising in the New Economy, is to determine the main factors which build a base for the new era, impacts of electronic commerce in the commecial activities and the role of internet advertising as a marketing communication tool. The first chapter of the study determines the economical, social, regulatory and technological factors that prepare a fondamental base for the new era called Information Age. In the second chapter, study focuses on the definition and infrastructure of electronic commece and its' applications to the market such as, business to bussiness and business to consumer electronic commerce. On the third chapter , study focuses on the definition of internet advertising as a marketing communication tool and determines the different models of advertising , pricing of ads and measurement tecniques. This chapter also includes some security and privacy issues.
Keywords: EKONOMİ; Elektronik Ticaret; İNTERNET; REKLAMLAR