The vegetation of Beykavağı (Kestel) Mountain (Kadınhanı-Konya) and its environs - (:unkn) unknown (My University, 2002)
Beykavağı (Kestel) Dağı ve çevresinin vejetasyonu Braun-Blanquet metoduna göre incelendi. Yapılan vejetasyon çalışması ile üç tanesi yeni olan altı bitki birliği tanımlandı. Birlikler ve bağlı oldukları üst sintaksonomik kategoriler aşağıdaki gibidir: Quercetea pubescentis Oberd 1948 Querco - Cedretalia libani Barbero, Loisel, Quezel 1974 Abieto - Cedrion Quezel, Barbero, Akman 1977 1.Adenocarpo complicati - Pinetum nigrae Serin 1996 2.Ebeno hirsutae - Juniperetum excelsae Serin 1996 3. Salvio heldreichi - Quercetum pubescent! Tatlı, Eyce, Serin 1994 Astraqalo - Brometea Quezel 1973 Onobrychido armenae - Thymetalia leucostomi Akman, Ketenoglu, Quezel 1985 4 /nü/o anatolee - Botriochloetum ischaemumn ass.nova Phlomido armeniacae - Astragalion microcephali Ketenoglu, Akman, Quezel, Demirörs1984 5.Centaure mucroniferae - Astragaletum microcephali ass.nova 6.Astragalo bounacanthi -Festucetum valesiacae ass.nova

The vegetation of Beykavağı (Kestel) Mountain was studied by using Braun-Blanquet's method. As a result six associations were defined, and three of them are new associations in the literature. The associations and their higher units are given as follows: Quercetea pubescentis Oberd 1948 Querco - Cedretalia libani Barbero, Loisel, Quezel 1974 Abieto - Cedrion Quezel, Barbero, Akman 1977 1. Adenocarpo complicati - Pinetum nigrae Serin 1996 2. Ebeno hirsutae - Juniperetum excelsae Serin 1996 3. Salvio heldreichi - Quercetum pubescentiTatlı, Eyce, Serin 1994 Astragalo - Brometea Quezel 1973 Onobrychido armenae - Thymetalia leucostomi Akman, Ketenoğlu, Quezel 1985 4. Inulo anatolee - Botriochloetum ischaemumii ass.nova Phlomido armeniacae - Astragalion microcephali Ketenoğlu, Akman, Quezel, Demirörs 1984 5. Centaure mucroniferae - Astragaletum microcephali ass.nova 6. Astragalo bounacanthi - Festucetum valesiacae ass.nova
Beykavağı (Kestel) Dağı (Kadınhanı-Konya) ve çevresinin vejetasyonu