Azerbaycan Milî İlimler Akademisi Muhammed Fuzuli El Yazmaları Enstitüsünde bulunan Kitab-ı Köroğlu (vr.1a-32b) (inceleme, metin, dizin) - Oluk, Maral (My University, 2019)
Karışık saha özelliğini taşıyan son dönem Çağatay varyantı Kitâb-ı Köroğlu’nun 1a-32b varaklar arasındaki bölümü çalışılmıştır. Kitâb-ı Köroğlu, Mirza Halil Yüzbaşiyev Karabağî tarafından 1936-1937 yıllarında istinsah edilmiş olup müellifi belli değildir. Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Muhammed Fuzûlî El Yazmaları Enstitüsünde bulunan bu eser B-206/ 1824 numara ile kayıtlıdır.

In this thesis, the chapters between the pages 1a-32b of the Chagatay variant of Kitâb-i Köroğlu, which has a mixed field feature, have been studied.
Keywords: Central Asian Epic Language; Chagatay language; Çağatay Türkçesi; destan; epopee; Kitâb-ı Köroğlu; Köroğlu Destanı; Orta Asya destan dili; The Epic of Koroghlu