Bağımsız denetimin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ve Türkiye’deki uygulamalarının karşılaştırılması - Güvemli, Batuhan (My University, 2004)
Bağımsız Denetimin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ve Türkiye'deki Uygulamalarının Karşılaştırılması adlı bu çalışmanın amacı; düzenlenen mali tabloların doğruluğunu araştırmak ve elde edilen bulgulara dayanarak görüş bildirmekle görevli olan bağımsız denetim mesleğinin Türkiye ve ABD'deki gelişiminin incelenmesi, iki ülke arasındaki farklılıkların mevcut kanunlar ve uygulamalar çerçevesinde ortaya konulması ve mesleğin Türkiye'deki gelişimine yönelik bir fikir oluşturma çabası olarak özetlenebilir. Konu, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'deki bağımsız denetim uygulamalarının tarihsel gelişimi, mevzuat ve uygulama alanlarında karşılaşılan farklılıklar, meslek ahlakı ile ilgili değerlere yaklaşım, meslek mensuplarının eğitimine verilen önem ve iki ülkenin kendi güncel denetim sorunlarına yönelik sunulan çözümleri içermektedir. Thesis Subject: A Comparison of Auditing Practices Between The United States Of America and Turkey Prepared by: Batuhan Güvemli

The aim of the thesis, named A Comparison of Auditing Practices Between The United States Of America and Turkey is to investigate the development of Auditing in both countries by several regulations and practices, also another aim is to constitute useful ideas about the development of auditing profession in Turkey. In the subject, the differences on the regulations of auditing, the behavior of these countries on the ethics of the profession, the importance given on the education of CPAs and the solutions about the common auditing problems that these countries face recently are discussed.
Keywords: Muhasebe; Yönetim ve yardımcı hizmetler