Entegre raporlama ve entegre raporlamanın Türk bankacılık sektöründeki uygulamasına yönelik bir araştırma - Tepedelen, Ahmet (My University, 2019)
İşletmeler, faaliyetleri sonucunda ürettikleri bilgileri raporlar aracılığıyla ilgi duyanlara sunmaktadır. Bu bilgiler, hem finansal hem de finansal olmayan niteliktedir. Finansal bilgiler, muhasebe bilgi sistemi vasıtasıyla mali tablolarda sunulmaktadır. Finansal olmayan bilgiler ise kurumsal raporlar aracılığıyla iletilmektedir. Bu durum üretilen bilgileri kullanan kesimlerin, finansal ve finansal olmayan bilgileri farklı kaynaklardan sağlamalarına neden olmaktadır. Entegre raporlama ise hem finansal hem de finansal olmayan bilgileri tek çatı altında sunmayı hedeflemektedir. Bu çalışmanın amacı, raporlamada yeni bir bakış açısı sunan entegre raporlamayı bankaların yayınladıkları raporları analiz ederek açıklamaktır. Bu çalışmada belirlenen amaç doğrultusunda entegre raporlama kavramı teorik olarak açıklandıktan sonra Garanti Bankası ve Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası’nın yayınladıkları 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin entegre raporlar nitel analiz yöntemlerinden içerik analizine tabi tutulmuştur.

Businesses present the information produced as a result of their activities by reports to interested parties. These information is both financial and non-financial. Financial information is presented in the financial statements through the accounting information system. Non-financial information is communicated through corporate reports. This situation leads to the aqusition of financial and non-financial information from different sources for those who use this information. Integrated reporting aims to present both financial and non-financial information under a single roof. The aim of this study is to explain the integrated reporting that provides a new perspective in reporting by analyzing the reports published by the banks. For the purpose determined in this study, integrated reporting concept after theoretically explained integrated reports on Turkey Garanti Bank and Industrial and Development Bank issued in 2016 and 2017 were subjected to content analysis of qualitative analysis.
Keywords: Entegre Raporlama Financial Information; Finansal Bilgi; Finansal Olmayan Bilgi; Integrated Report; Non-Financial Information