Almanya'da tescil edilmiş eşcinsel hayat ortaklığı'nda veraset ilamının alınması ve bu ilama Dayanılarak Türkiye ve Almanya'da bulunan terekenin paylaştırılması - PÜRSELİM ARNİNG, HATİCE SELİN (My University, 2011)
Eşcinsellik, Kıta Avrupası’nda geçmişte katı bir şekilde yasaklanmıştı. Ancak günümüzde Aile Hukuku’unda yer alan yeni bir kurum olarak ortaya çıkmaktadır. Eşcinsellerin resmi olarak birlikte yaşamalarına dair düzenlemeler yapılmakta; bu düzenlemelerle, cinsel ayrımcılığın ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Eşcinsel hayat ortaklıkları, evlilik kurumuna paralel bir kurum olup, evlilik kurumundan farklı özellikleri haizdir. Ülkemizde eşcinsellerin yasal olarak birlikte yaşamalarına dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Bir Alman ve bir Türk vatandaşı Almanya’da tescil edilmiş hayat ortaklığı kurabilir (EGBGB md. 17b). Alman vatandaşının ölmesi halinde, Türk hayat ortağı, Alman hayat ortağının resmi mirasçısı olacaktır. Türk vatandaşının ölmesi halinde, Alman vatandaşının mirasçı olup olamayacağı düşünülebilir.

Homosexuality, which was strictly forbidden in Continental Europe in the past, is now a new institution in Family Law. Regulations are made for homosexuals to live together legally. The aim of these regulations is to eliminate sexual discrimination. Although civil partnership is an institution parallel to marriage, it has different characteristics. In our country, there are not any regulations for homosexuals to live together legally. A German citizen and a Turkish citizen may enter into a registered partnership in Germany (EGBGB Artikel 17b). In the case of the death of German partner, the Turkish partner will be the official heir of the German partner. In the case of the death of the Turkish partner, it may be considered whether the official heir will be the German partner or not.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Hukuk; Devletler Özel Hukuku; Social Sciences and Humanities; Law; International Private Law; Sosyal Bilimler (SOC); Sosyal Bilimler Genel; HUKUK; Social Sciences (SOC); SOCIAL SCIENCES, GENERAL; LAW; Hukuk; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Social Sciences & Humanities; Same sex relation; heritage; civil partnership; registered partnership; Eşcinsel birliktelik; tereke; eşcinsel hayat ortaklığı; tescil edilmiş hayat ortaklığı