Sembolik tüketim davranışı ve sembolik tüketim ürünü olarak tek taş yüzük üzerine bir araştırma - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Kapitalizm gelişme süreci ile birlikte; tüm dünyada oluşturulan tüketim anlayışı ve tüketicilerin beklentileri değişmeye başlamıştır. Tüketicilerin tarafından oluşturulan tüketim hareketliliğini canlı tutmak için üreticiler tarafından farklı yöntemler geliştirilmiştir. Geliştirilen yöntemlere alternatif kabul edilen sembolik tüketim anlayışının ilerlemesi ve özellikle reklamlar tarafından sembolik tüketimin benimsetilmesinin yarattığı etkinin; ne kadar güncel olup olmadığını irdeleyen çalışma, odak grup çalışması ile kadın ve erkeklerin evlilik ve tek taş yüzük algılarındaki farklılıkları irdelemiş ve bulgular geçmişte yapılan çalışmalarla desteklemiştir.

Consumption perception and consumers expectations had changed in whole world with capitalism. It has been improved some different ways to keep alive the mobility that was provided by consumers. The work had researched how current the effects of symbolic consumption concept which can be an alternative for producers ways they developed, and the effects of media, especially advertising, on adopting the idea. The work had used focus group to study on differences between women and men about perception on solitaire and marriage then it supported the results with previous articles.
Symbolic consumption behaviour and a research on solitaire as a symbolic consumption product