Doğrudan pazarlama reklamlarının etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Bütünleşik pazarlama iletişiminin bileşenlerinden birisi konumunda bulunan doğrudan pazarlama, hedef kitleye bireysel olarak ulaşabilme ve onların tepkilerini ölçümleyebilme niteliğine sahiptir. Kataloglar, e-postalar, doğrudan pazarlama ve doğrudan tepki reklamları ve telefonla ulaşma doğrudan pazarlama kapsamında yer alan çalışmaların başlıcalarıdır. Bu doğrudan pazarlama araçlarından birisi olan doğrudan pazarlama reklamlarının temel işlevi ise dağıtım kanallarının çalışmalarını destekleme, doğrudan satışı arttırma ve müşteri sadakati yaratmadır. Bu tür reklamlar için kimi zaman kitlesel ortamlar kimi zaman için bireysel ortamlar kullanılır. Bu çalışmada, gerek biçimsel ve içeriksel özellikleri gerekse konumlandıkları reklam ortamları açısından doğrudan pazarlama reklamlarının, önemli hedef kitlelerinden birisi konumunda olan üniversite öğrencileri ' üzerindeki etkisini farklı boyutları ile incelemek amaçlanmaktadır.

Direct marketing advertising is an increasingly important instrument of the integrated marketing communications mix, and has the unique characteristic of being able to reach the consumer personally and directly, with immediately measurable effects. Direct marketing advertising can serve a number of objectives, such as direct sales, distribution support, and customer retention, awareness and loyalty enhancement. Direct marketing uses a multitude of tools and media. Some of them are non-addressable mass media instruments, such as direct response print and television adsi Others are addressable or personalized, such as direct mail, telemarketing and catalogues. The aim of this paper is to measure the effectiveness of direct marketing advertising on university students.
The effects of direct marketing advertising
Keywords: İş; İletişim; Halkla İlişkiler