AB bünyesinde terörizmin finansmanın önlenmesi - ÇAKIR, KERİM (My University, 2022)
3 - 9 Kasım 2017 tarihleri arasında yedincisi düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin teması "Terör ve Darbelere Karşı Hukuk Devletinin Korunması" idi. Festival kapsamında ulusal ve uluslararası perspektiften terör ve darbe kavramları ele alınmıştır. "Terör ve Darbelere Karşı Hukuk Devletinin Korunması" konusu festivalimizde birçok ülkeden gelen akademisyenler, sivil toplum örgüt temsilcileri, kamu görevlileri ve sinema dünyasınca tüm yönleriyle masaya yatırılmıştır. Terör olgusu yedi gün süren Festival kapsamında çeşitli açılardan ve farklı perspektiflerden tartışmaya açılmış ve sinemanın konuya nasıl baktığı ele alınmıştır. Festival kapsamında 11 ülkeden 75 akademisyenin katılımı ile bir açılış paneli ve 20 oturumluk bir sempozyum gerçekleştirilmiştir. Ana teması terör ve darbelere karşı hukuk devletinin korunması olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivalinin bu yıl yedincisi düzenlendi. Pek çok ülkeden gelen sanatçılar, sinema dünyasından kişiler ve akademisyenle birlikte düşünerek, konuşarak, tartışarak, terör ve darbelere karşı çareler aranmış; demokrasi, özgürlükler ve hukukun üstünlüğü için yeni umutlar yeşermiştir.(ÖNSÖZDEN)