Yeni medyada etkileşimli pazarlama yaklaşımları - Malkoç, Barış (My University, 2011)
İletişim Ortamlarının gelişimine paralel olarak pazarlama iletişimi ve etkileşimli pazarlama özellikle Yeni İletişim Ortamlarının etkisi ile Pazarlamacıların merkez konularından biri haline gelmiştir. Pazarlamacılar Yeni medyayı pazarlamanın yeni ve vazgeçilmez mecrası olarak kabul ederken, yeni iletişim ortamlarının kullanıcıları, sosyal medyanın müşterileri etkileşimli pazarlama sürecine kendi istekleri ile katılarak, pazarlama iletişimin güçlenmesini sağlamış, kendi oluşturdukları sosyal medya profilleri sayesinde içerik paylaşımlarını zenginleştirmiş ve artık pazarlamanın nesnesi veya hedefiyken öznesi olmaya başlamışlardır. Çalışmanın amacı bu bağlamda iletişim ortamlarının tarihsel gelişimini, yeni iletişim ortamlarının oluşumunu, pazarlama iletişimi ile etkileşimi ve sosyal medya araçlarının kullanımlarını ayrıntılı olarak incelemek ve müşteri/ kullanıcılar için sosyal medya pazarlaması ile etkileşiminin artmakta olduğunu saptamaktır. Yeni iletişim ortamları, Pazarlama İletişimi, Etkileşim, Sosyal Medya

Marketing Communication and Interactive marketing has become one of the central objectives of marketers in parallel with the developments of media. Marketers accepting the new media as the new and indispensable channel, on the other side new media users and the clients of social media, voluntarily participating the interactive marketing process, they empowered the marketing communication, by their profiles they enriched the content sharing and instead of objects they became the subjects of marketing. The Aim of the study is to analyze the development history of traditional media, formation of new media, interaction of marketing communication with them, social media marketing tools in detail and to state the development of clients’/ users’ interaction with social media. Key words: New Media, Marketing Communication, Interaction, Social Media
Keywords: Bilişim; Medya; Pazarlama