20. yüzyılın postmodern düşünürü olarak Gilles Deleuze - Çobanlı Erdönmez, Işıl (Marmara Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2014)
20. yüzyılın postmodern düşünürlerinden biri olarak adlandırılan Fransız düşünür Gilles Deleuze’ün felsefesinin irdelendiği bu makalede, yazarın ortaya koyduğu kavramlar üzerinden ayrıntılı bir değerlendirme yapılarak neden bu kadar içkin olduğu tartışılmıştır.
Keywords: aşkın deneycilik, arzu, içkinlik, şizo-analiz, yersiz yurtsuzluk, kök-sap, anti-oedipus