Toplumsal cinsiyet perspektifinden “kentsel eşitisizlik” - Erkan, Nihal Ekin (My University, 2006)
Bu kent sosyolojisi kentsel eşitsizlik konusunu toplumsal cinsiyet perspektifiyle ele almaktadır. Tez zaman coğrafyası yanı sıra toplumsal cinsiyet ve kentle ilgili farklı disiplinlerin katkısını da alarak; farklı kentsel gruplar için mekansal eşitsizliğin toplumsal cinsiyet açısından farklılık gösterdiğini ortaya koymaktadır. Tezde niteliksel yaklaşımla gerçekleştirilen bir saha araştırması kapsamında; toplumsal cinsiyet ilişkilerinin değişimi ile mekansal form ve süreçlerin değişimi arasındaki ilişkiye dair bulgular sunulmaktadır. Kentsel eşitsizlik, sınıf ve toplumsal cinsiyet eksenleri ve bu eksenlerin kesişimi bağlamında incelenmektedir.

The aim of this thesis is to contribute to clarify urban inequalty with gender perspective. The debate of thesis is in urban sociology with the contribution of time geography and related disciplines concerned with urban and gender issues. It also seeks to highlight the significance of intersection gender and class. A field research with qualitative metod of the thesis shows there are differences in urban groups for urban inequality according to gender. City, urban, ınequality, gender, space
Keywords: Cinsiyet Ayrımı_İstanbul; Siyaset ve Yönetim; Toplumsal Cinsiyet