NEW INSCRIPTIONS FROM THE KARADENİZ EREĞLİ MUSEUM II - (:unkn) unknown (My University, 2011)
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Müzeler Genel Müdürlüğünden aldığımız izin ve Karadeniz Ereğli Mü- zesi Müdürü Ahmet Mercanın destekleriyle, Karadeniz Ereğli Müzesinin daha önce yayımlanmış ve yayımlanmamış tüm yazıtlarını bir corpus kapsamında toplamak üzere bir proje başlattık ve müzede korunan söz konusu yazıtları kayıt altına alarak, gerekli ön çalışmaları gerçekleştirdik. Yazıtlar Zonguldak ve çevresinden (Ereğli, Çaycuma/Filyos, Devrek, Gökçebey, Kilimli ve Alaplı) bulunmuştur. Çalışmaların ikinci bölümünü oluşturan bu makalede daha önce yayımlanmamış, Roma İmparatorluk Dönemine tarihlenen 1i Alaplı, 7si Ereğli (Herakleia Pontike) civarından olmak üzere toplam 8 Hellence yazıt tanıtılmaktadır. Bu yazıtlar sırasıyla 1) Damiorgosların Epilemelesliğiyle Yapılan Bir Adak; 2) Apollophanes Kızı Hilaranın Mezarı; 3) Diliporis Oğlu Pates ve Eşi Philumenanın Mezarı; 4) Timotheos Oğlu Timothesin; Timotheosun Eşi, Arkhelaios(?) Kızı Demetrianın; Timotheos Kızı Tryphosanın Mezarı; 5) Çiftlik Kâhyaları Tertius ve Eşi Augenin Mezarı; 6) Artemidoros Oğlu ...-othesin ve Oğlunun Mezarı; 7) Bir Adamın Mezarı (Menios?); 8) İsmi Bilinmeyen Bir Adam ve Eşinin Mezarına aittir.