Süleymaniye kütüphanesi-Aşir Efendi bölümündeki Arap gramerine dair eserlerin tavsifi - Güçer, Gülçin Banu (My University, 2002)
We are going to summarize manuscript achievements about Arabic grammar.They are in the Süleymaniye Library - Aşir Efendi Section.Our Study includes 38 manuscript achievements . First, authors and their achievements ; then , achievements' qualities ( binding paper, writing,style of the writer ) have been told. İn addition to this, their topics have been told . Besides, achievements' head and end parts have been taker to show achievements' differences from the others.

Süleymaniye Kütüphanesi - Aşır Efendi bölümündeki Arapça gramere dair yazma eserlerin tavsifi adlı araştırma toplam 38 yazma eseri içermektedir. Önce yazma eserin müellifi,hayatı ve eserleri hakkında bilgi verilmiş daha sonra eserin dış ve iç özellikleri ; cildi, kağıdı, yazı stili kim tarafından ne zaman kaleme alındığı ve eserin konusundan bahsedilmiştir. Devamında eserin daha iyi tanıtılması için ve diğer yazmalardan ayrılabilmesi için metnin orijinal şekline hiç dokunmadan baş ve sonundan kesitler alınmıştır.
Keywords: Arap Dili; Arapça; Dil