Arşiv belgelerine göre Sultan Ahmed külliyesi ve inşâsı - Öten, Aliye (My University, 2017)
Osmanlı Devleti’nin yönetenden yönetilene hizmet verme ve bu hizmetinverilişinin merkez tarafından kontrol ve takip edilmesine dayalı hiyerarşik yapısı, düzenlikayıt tutulmasını zorunlu hale getirmiştir.

The Ottoman Empire controlled and managed by the centre of service deliveryand service delivery to yonetend to be tracked based on the hierarchical structure, hasmandated that a record be kept regular.
Keywords: ArchitecturalHistory; Camiler; İnşâ defterleri; Külliyeler; Mimarlık Tarihi; Osmanlı mimarlığında kullanılan inşâ teknikleri Sultan Ahmed Cami; Sultan Ahmed Camii; Sultan Ahmed Camii (İstanbul, Türkiye); Sultan Ahmed Külliyesi (İstanbul, Türkiye); Tarih; Türkiye; Yapı ve Yapı Malzemeleri Tarihi; Yapı veYapı Malzemeleri Tarihi