Cabri geometri’yle tanıştırılan öğretmen adaylarının teknoloji ile matematik öğretimine yaklaşımlarının incelenmesi - İlyas, Yavuz; Can, Rukiye (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2010)
Bu çalışmanın amacı dinamik geometri yazılımlarından Cabri Geometri ile yapılan bir öğretim tasarımının öğretmen adaylarının teknoloji ile matematik öğretimine yaklaşımlarındaki değişim ve gelişimi incelemektir. Araştırmanın amacı doğrultusunda araştırma durum çalışması olarak desenlenmiştir.
Investigating pre-service mathematics teachers’ approaches of teaching with technology in their first encounters to cabri geometry
Keywords: Matematik eğitimi, dinamik geometri yazılımları, Cabri geometri, öğretmen adayları