XVI. Yüzyıl Şairi Firaki ve Manzum Bir Mektubu - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Bu yazıda XVI. yüzyıl şairlerinden Kütahyalı Firakî’nin manzum bir mektubu ele alınmıştır. Ancak konunun daha iyi anlaşılabilmesi için ilk önce klasik edebiyat araştırmacılarının mektupla ilgili yaptıkları çalışmalar tanıtılmıştır. Daha sonra şairle ilgili bilgi veren biyografi kaynaklarının ışığında Firakî’nin hayatı, eserleri ve sanatkârlığı incelenmiştir. Ardından şairin kaleme aldığı manzum mektubu transkribe edilerek tanıtılmıştır.

In this article we dealt with Firâkî a poet of XVI’th century from Kütahya, his life, works and poetry. Firstly we introduced studies about letter as a literary form. Later we mentioned about the life and poetry of Firâkî according to XVI’th century Ottoman biography sources. Consequently we gave a transcribed text of Firâki’s letter written in verse.
Fraki a Poet of XVI th Century and a Letter of H.M in Verse
Keywords: Antropoloji