Kıyamet konulu tarihi belirsiz bir mesnevi: Destan-ı Arasat - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Eski Anadolu Türkçesi sahasında yazılmış küçük bir risale olan Des-tân-ı Arasat'ta kıyamet günü ve mahşer meydanında olacak hadiseler anlatılmaktadır. Makalede bu metnin transkripsiyonu yapılmış ve gerekli görülen kelimelerin karşılıkları verilmiştir. Metin, çeşitli yönlerden incelenmiş, söz konusu risale ve konusu hakkında genel bilgiler verilmiştir.

The Dastan-i Arasat is a pamphlet written in Old Anatolian Turkish on The Judgment Day (Qiyamah) and what will happen to people assembled that day on the Plain of Mahshar. In this paper the author gives an overview on the issues related to the subject of the pamphlet and its comprehensive description. The paper also provides full transcription of the work and supplies it with author's commentaries.
An undated masnavi about the doomsday: Dastan-ı Arasat
Keywords: Tarih