Halkla ilişkiler aracı olarak sosyal medyanın marka bilinirliğine etkisi: samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğrencileri üzerine bir araştırma - Mehtap Keskin (My University, 2019)
Bu çalışma, halkla ilişkiler aracı olarak sosyal medyanın marka bilinirliği üzerindeki etkisini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde halkla ilişkiler ve sosyal medya kavramları açıklanacaktır. Halkla ilişkiler aracı olarak sosyal medyanın kullanımı ve önemi ele alınacaktır. İkinci bölümde marka ve marka bilinirliği kavramları açıklanacaktır. Çalışmanın son bölümünde halkla ilişkiler aracı olarak sosyal medyanın marka bilinirliğine etkisi, uygulanacak anket tekniği ve analizleri ile ortaya konulacaktır. Çalışmanın araştırma kısmı için uygulanacak olan anket tekniğinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğrencileri örnek kitle olarak alınacaktır.

This study aims to reveral the impact of social media on brand familiarity as public relations means. In the first part of the study, public Relations and social media concepts will be explained. As means of public Relations, the use and importance of social media will be discussed. In the second part, the concepts of brand familiarity will be explained.In the last part of the study, the impact of social media on brand familiarity as a public Relations mean will be revealed through survey and analyzes. For the survey part of the study, Samsun19 Mayıs University students will be referred to as a sample audience.
Keywords: Brand Familiarity; Halkla ilişkiler; Halkla İlişkiler; Marka Bilinirliği Public Relations; Markalar; Public relations; Social media; Sosyal medya; Trademarks