2018 Sosyal bilgiler dersi öğretim programının değerlendirilmesi - ÖZTÜRK, CEMİL (My University, 2020)
Araştırmada 2018 yılında yürürlüğe giren sosyal bilgilerdersi öğretim programı değerlendirilmesi amaçlanmıştır.Araştırmada veriler doküman incelemesi ile toplanmıştır.Ulaşılan veriler içerik analizi yöntemine tabi tutulmuştur.Araştırmanın sonuçlarına göre; sosyal bilgiler dersi öğretimprogramı dersin kendisine ait ayrı bir perspektif ve amaçlara sahipdeğildir. İçerik kısmında, değer ve beceri eğitimi programda ayrıbir ders veya konu alanı olarak değil tüm derslerle bütünleşikolarak verilmektedir. Programın öğrenme öğretme sürecinde ise;harmonik, çokdisiplinli, genelden özele, somuttan soyuta,basitten karmaşığa, bütünsel, öğrenci merkezli, öğrenmealanlarına dayalı, değer ve yetkinlikler temelli, bilgi, beceri vedavranış kazandırmayı hedefli bir yaklaşım benimsendiği ifadeedilebilir. Ancak programda hangi ölçme değerlendirme yöntemve tekniklerinin kullanılacağına dair açıklamalarbulunmamaktadır.

The aim of the study is to evaluate the social studies_x000D_ curriculum which entered into force in 2018. In the research, the_x000D_ data were obtained through document analysis. The data were_x000D_ analyzed through the content analysis method. According to the_x000D_ results of the study; the social studies curriculum does not have a_x000D_ separate perspective and objectives. In the content section, value and_x000D_ skill education are provided as a separate course in the curriculum_x000D_ and given as integrated with all courses rather than a subject area. In_x000D_ the learning and teaching process of the curriculum, it can be stated_x000D_ that a harmonic, multidisciplinary, from general to specific, from_x000D_ concrete to abstract, simple to complex, holistic, student-centered,_x000D_ learning domain-based, value and competence-based approach_x000D_ aiming at gaining knowledge, skill and behavior was adopted. But_x000D_ in the curriculum, there are no explanations on which measurement_x000D_ and evaluation methods and techniques will be used._x000D_
Evaluation of the 2018 Social Studies Curriculum