Tıp okuryazarlığı ile ilgili yaklaşımlar - Güneş, Güssün; Çolaklar, Huriye; Biçen Aras, Bahar; Turan, Abdullah (My University, 2013)
Günümüzde en çok araştırma yapılan bilim alanı, insan sağlığının önemi nedeniyle sağlık bilimidir. Sağlık alanında tıbbi bilgi çok çabuk gelişmekte, diğer bilim alanlarına göre hızlı değişmektedir. Sağlık alanında çalışanların iş alanlarında sorumluluk ve ayrıcalıklarının önemi diğer çalışma alanlarına göre farklılık arzetmektedir. Temel öğesi “insan sağlığı” olan sağlık biliminde tıbbi bilginin yönetimi zordur. Tıp literatüründe “sağlık okuryazarlığı” ve “tıp okuryazarlığı” kavramları sıklıkla kullanılmaktadır. Çoğu kez bu kavramlar hem araştırmacılar hem sağlık profesyonelleri hem de hastalar tarafından anlamsal içeriği açısından çok fazla karıştırılmaktadır. Bu çalışmada, bilgi okuryazarlığı kavramı temel alınarak “tıp okuryazarlığı” ve “sağlık okuryazarlığı” kavramları arasındaki farklılık ve benzerlik ilişkileri üzerinde durulmuştur
Keywords: Tıp okuryazarlığı, bilgi okuryazarlığı, sağlık okuryazarlığı, tıp kütüphaneciliği, tıp kütüphaneleri.