İnsan Kaynakları Yönetiminde E-Dönüşüm - (:unkn) unknown (My University, 2007)
İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY), rekabetin gittikçe sertleştiği günümüzde örgütler için önemini daha da arttırmaktadır. Rakiplere karşı avantaj elde etmek ve bunu sürdürmek, değişim ve öğrenme gibi temel yeteneklerin geliştirilmesini gerektirmekte, bu ise çalışanların gerekli bilgi ve becerilere sahip olmasıyla mümkün olmaktadır. Çalışanlar kurumların sahip olduğu en önemli kaynaklardan biri olarak değerlendirilmekte, bu kaynakların en verimli şekilde yönetimi için kapsamlı çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Diğer yönetim anlayışlarında olduğu gibi, İKY anlayışında da enformasyon teknolojileri önemli fayda potansiyelleri sunmaktadır. Birçok araştırmada, enformasyon teknolojileri İKY bağlamında yalnızca destekleyici unsurlar olarak değerlendirilirken, insan kaynakları alanında yaşanan fonksiyonel dönüşümler gözden kaçırılmaktadır. Bu makalede öncelikle personel yönetiminden İKY'ye geçiş süreci ele alınmakta, ardından İKY'deki temel hedefler incelenmektedir. Üçüncü bölümde enformasyon teknolojilerinin İKY'deki fayda potansiyelleri ve neden olduğu değişimler, insan kaynaklarındaki başlıca işlevler ve uygulamalar bağlamında değerlendirilmektedir. Makalenin son bölümünü sonuç bölümü oluşturmaktadır.

Humarı Resources Management (HRM) gains in meaning for organizations more and more in today 's vvorld of increased competition. To obtain and sustain advantage against competitors recpıires the development of fundamental skills such as adaptation to change and learning ability. This, in turn, is possible only if corporations have employees with the necessaty knowledge and skills. Employees are considered as one of the most important resoıırces of the corporation, and comprehensive ejforts are made to manage these resoıırces as effectively as possible. As in other management approaches, information technologies provide signifıcant utility potentials in HRM as well. in many researches, information technologies are regarded only as supporting elements for HRM, and functional transformations in HR are overlooked. in this article. first the transition process from personnel management to HRM is handled, then the main objectives of the HRM are examined. İn the third part, the utility potentials of information technologies in HRM and changes caused by these technologies are evaluated regarding the main functions and applications in HRM. Conclusions constitute the lastpart of the article.
E-Transformation in Human Resources Management
Keywords: İktisat; İşletme