Multipl skleroz tanısında magnetik rezonans görüntülemenin yeri - (:unkn) unknown (My University, 2001)
Multipl Skleroz serebral ve spinal kordu aynı veya farklı zamanlarda tutabilen ve ilerleyici disabilite yaratan önemli bir hastalıktır. Genç yaş grubunda en sık nonenfeksiyöz inflamatuar hastalık nedeni olmasından dolayı erken tanısı ve tedavisi disabilitenin kontrol edilebilmesi için önemlidir. Kullanıma giren kranyal görüntüleme teknikleri sayesinde hastalarda tanı koymak konusundaki güçlükleri aşmamız mümkün olabilmektedir. Ancak MRI’ı değerlendirebilmek için gerekli kriterleri bilmek de tanıyı koymak için çok önemlidir.

Multiple Sclerosis is a disease that involves cerebrum and spinal cord simultaneously or at different times and cause progressing disability. Because it is the most common noninfectious inflammatory disease in young age group, early diagnosis and treatment are important to control disability. With use of cranial magnetic resonance techniques we could overcome difficulties in putting the diagnosis. But knowing the necessary criteria to evaluate MRI is very important for making the right diagnosis.
The role of magnatic resonance imaging in diagnosis of multiple sclerosis
Keywords: Genel ve Dahili Tıp