Sigorta sektöründe aracılar arası rekabet ve bileşenleri: yeni yönelimler ışığında Türkiye için çıkarsamalar - Tunay, Necla (Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi, 2012)
Bu çalışma sigorta sektöründe faaliyet gösteren aracıların rekabet koşulları ve rekabeti etkileyen unsurları ele almaktadır. Yoğunlaşma eğilimlerinin güçlenmesi ve ölçeklerin büyümesi ile sigorta aracılarının arasındaki rekabet şartları bozulmaya başlamıştır. Sigorta aracıları oligopolistik bir çevrede faaliyet göstermekte ve artan oranda rekabetçi baskılara maruz kalmaktadırlar.
Keywords: Sigorta Aracılığı, Rekabet, Yoğunlaşma, Ölçek Ekonomileri, Birleşme ve Devralmalar