Değerler eğitimi bağlamında Yusuf ile Züleyha kıssası - Yağcı, Ayşegül Büyükbingöl (My University, 2012)
Yusuf, Züleyha, Kıssa, Değerler Eğitimi ÖZET DEĞERLER EĞİTİMİ BAĞLAMINDA YUSUF İLE ZÜLEYHA KISSASI Değerler bir toplumun tezahürleridir. Tarihin her döneminde farklı şekillerde değer kavramına, özellikle de iffet kavramına rastlamaktayız. Dinlerden etkilenen toplumlarda değerin önemi sık sık vurgulanmış ve bu kavram özelliğini hiç yitirmemiştir. Kur’an-ı Kerim’de yer alan kıssalar da hep öğretici nitelikte olmuş, insanların kendi hayatlarına yol çizmeleri için izlekler sunmuştur. Biz bu araştırmada Yusuf suresinde yer alan değerler ile din eğitimi bağlamında ahlak kavramının, ahlak ile dinin, ahlak ile felsefenin, ahlak ile din eğitiminin ilişkisini kurmaya çalıştık. Değerler eğitimi bağlamında kıssanın içinde yer alan değerler ve Hz. Yusuf’un hayatında yer alan “İffet” kavramının alanını çizmeye çalıştık. Kıssanın içerisinde yer alan ve değişen dünya şartlarında anlam kayması yaşamaya başlayan değerlerin, özellikle iffet değerinin hayatımızda yer aldığı konumu tespit etmeye çalıştık. Key Words : Hz. Yusuf, Züleyha, Parable, Values Education

VALUES IN THE CONTEXT OF EDUCATION Yusuf and Zuleyha Signs Values are manifestations of a society. The concept of value in different ways throughout history, we encounter the concept of chastity in particular. Frequently highlighted the importance of the affected communities and religions, the concept of value has not relinquished property no. The stories in the Quran have always been instructive nature, has provided themes for them to draw people to lead their own lives. We have religious education in this study with the values in the context of Sura Yusuf concept of ethics, morality and religion, morality and philosophy, tried to establish the relationship between morality and religious education. Values and values education within the context of the parable Hz. Joseph's life in the chastity We tried to draw the concept space. Shift in the meaning of the parable began to live the values and changing world conditions, especially the value of chastity in our lives where we tried to determine the location.
Keywords: Değerler Eğitimi; Din Eğitimi