Çok amaçlı doğrusal kesirli programlama yöntemi ile çevre yönetim sistemleri problemlerine çözüm yaklaşımı - Dinçer, S.Erdal (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2006)
Gerçek hayatta karar alma işlemlerinde, karar alıcılar genellikle envanter/satışlar, gerçek maliyetler/standart maliyetler, girdi/çalışanlar gibi pek çok geçerli kısıtlar altında optimizasyon kararlarını almak durumundadırlar. Yönetim problemlerinde de kar, maliyet ve kaliteden oluşan ikili veya daha fazla oran fonksiyonlarından hareket etme durumu sözkonusu olmaktadır. Bu çeşit problemler doğal olarak çok amaçlı kesirli programlama problemlerini oluşturmaktadır. Bu çalışmada çok amaçlı doğrusal kesirli programlama problemleri için çözüm işlemleri ve adımlarının incelenmesine ve gerçek bir envanter probleminin çok amaçlı doğrusal kesirli programlama yöntemi ile çözüme ulaştırılmasına çalışılmıştır.